آموزش مهارت هایی برای فیصله دادن به دعوای زندگی

معمولا در زندگی بنا به دلایل مختلف، نظیر: فشارهای روحی، اقتصادی، و … میان زوج ها اختلاف نظرها و گاه مشاجراتی پیش می آید که اغلب زوج ها این مسئله را تجربه کرده اند. آگاهی از برخی مهارت ها و به کار بستن آن می تواند برای فیصله دادن به این دعواها کارگشا باشد. توجه به ده نکته در این زمینه توصیه می شود:

۱- خودتان را جای همسرتان بگذارید:

زمانی که داد و بیداد می کنید، یک لحظه خود را جای همسرتان بگذارید و سعی کنید تا جایی که می توانید مشکلات، استرس ها و احساسات فعلی اش را درک کنید.

۲- باورهای غیر واقع بینانه را تغییر دهید:

«یک دعوا؛ یعنی خراب کردن هر چیزی که تا کنون ساخته ایم»، «همسرم باید همیشه مرا بغهمد، چون همسرم است دیگر»، «همسرم هیچوقت رفتارش را تغییر نمی دهد»، «نیازهای همسرم، زمین تا آسمان با نیازهای من فرق می کند» و …این باورها ممکن است با قیافه ای حق به جانب در ذهن شما نقش بسته باشد.

کاری نداریم که کی و از کجا به ذهن شما آمده است، ولی حاصلش این است که اگر تغییرشان ندهید، به قول لازاروس:«این فکرهای سمی می تواند شما را دیوانه کند».

«واقعیت این است که همیشه و در همه روابط زناشویی اختلاف هایی پیش می آید». «همسران نمی توانند همیشه ذهن طرف مقابلشان را بخوانند»«همه تا حدی تغییر پذیرند» و «افرادی که دو طرف یک رابطه طولانی مدت قرار می گیرند، معمولا نیازهای مشابه هم دارند».

3- دعوا را به شخصیت همسرتان ربط ندهید:

اگر بعد از دعوا فکر کنید که دعوا به این خاطر بوده که همسرتان خودخواه است، دیگر جایی برای صلح باقی نمی ماند. در بیشتر مواقع رفتار همسران موقع دعوا تحت تاثیر موقعیت است. اگر بیشتر تامل کنید، می بینید که همسرتان همیشه اینطور عمل نمی کند و با اینکه رفتارش خوب نبود اما می دانید که به شما علاقمند است.

۴- دعوا را به قسمتهای عمیق روابط خانوادگی نکشانید:

اگر همیشه در دعوایتان به اصطلاح «رو» دعوا کنید، در «عمق» همواره یک وفاداری همیشگی پنهان وجود خواهد داشت. دعوایتان را به این بخش ربط ندهید.


۵- احساسات تان را با صراحت بیان کنید:

به جای اینکه بگویید: «حس سینما رفتن داری؟» بگویید:«دوست دارم برم سینما». به جای استفاده از کلمات « تو من را مجبور…» از جملات « من احساس می کنم…» استفاده کنید.

۶- درباره همسرتان کلی گویی نکنید:

این که بگویید:«تو آدم بی ملاحظه ای هستی» چیزی را عوض نمی کند. دقیقا به همرتان بگویید که چه چیزی باید در رفتارش تغییر کند.

۷- تمرین«روزهای صمیمانه» را انجام بدهید:

شاید به نظرتان خنده دار باشد، اما گاهی چاره ای جز این نمی ماند که یک تمرین مکانیکی انجام دهید. می توانید روزهایی را مشخص کنید و در این روزها توافق کنید که هر روز حداقل پنج مورد ازفهرست کارهایی را که همسرتان می خواهد، انجام دهید.

البته او هم باید متقابل کارهایی را که شما می خواهید، انجام دهد. این کارها اول باید امری باشد؛ یعنی طرف را از کاری نهی نکند، دوم باید عملیاتی باشد؛ سوم آن قدر کوچک باشد که بتوان هر روز انجامشان داد و چهارم مربوط به دعوای اخیر میان شما نباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد